Vivint el medi

Qualsevol modificació en el medi ens afecta, de la mateixa manera que cadascuna de les nostres activitats el modifica, en major o menor grau. Per tant, parlar de l’ambient o medi ens ensenya que tot està relacionat, més del que ens podria semblar.

Amb l’objectiu de treballar per un desenvolupament sostenible des del punt de vista del coneixement del medi i les relacions que hi establim, aquest llibre desenvolupa una proposta que apropa infants i joves a la vivència directa amb aquest medi. Ho fa apostant per una metodologia basada en la pedagogia de l’acció que es fonamenta en l’aprenentatge mitjançant l’observació, l’experimentació i l’activitat personal, i partint de l’assumpció que els infants i joves són protagonistes del seu propi aprenentatge.


Què diuen els nostres experts?

Salvador Grau, cap del Servei de Planificació de l’Entorn Natural. Direcció General de Polítiques Ambientals.
“Cada vegada es parla més, com a patologia de la nostra societat, del “dèficit de natura”, aquesta desconnexió profunda que les persones, a les darreres generacions, han experimentat a mesura que el seu entorn vital es tornava cada vegada més urbà i més artificial. L’eminent biòleg Edward O. Wilson, el pare del terme biodiversitat, opina que l’experiència de jugar, observar, fondre’s amb la natura amb tots els sentits ben activats, hauria de ser gairebé obligatòria en l’educació de cada ésser humà.
El llibre de la Sílvia pot ser un excel·lent company de viatge en aquesta experiència.”
Eulàlia Serrano, biòloga especialitzada en educació.
“La pressa amb què vivim el dia a dia ens fa oblidar el contacte amb la natura i, el que és més essencial, que tots som natura. El plantejament del llibre i les activitats que s’hi proposen són d’allò més encertades per a recuperar aquest contacte amb el medi, per a reflexionar sobre quina relació hi tenim i per a entendre i treballar el concepte de sostenibilitat. Alhora, el rigor i la passió de la Sílvia per a elaborar-lo fan que el resultat sigui del tot recomanable!”

Versió de mostra

« Anterior Tambali:
Següent Tambali: »